En app som forteller deg hvor et bilde er tatt

Det finnes gratis apper som kan fortelle deg hvor et bilde er tatt.

Les også: Dette er NirSoft

NirSoft er en samling av et par hundre nyttige apper. Det som er felles med appene er at de er gratis og de trenger ikke installasjon.

PropertySystemView

Du finner PropertySystemView på nirsoft.net. Last ned ZIP-filen fra en lenke nederst på siden, pakk ut og kjør programfilen, denne appen trenger ikke installasjon.

En av forutsetningene for at appen kan fortelle deg hvor et bilde er tatt er at bildet har denne informasjonen innebygd (et geotagget bilde) – det er det slett ikke alle bilder som har. Appen virker også kun på JPEG-bilder.

Du kan kjøre programfilen og bla deg frem til et bilde og velge Load properties of the following path fra menyen. Klikk på Go-knappen og du kan nå høyreklikke på ett av GPS-valgene under Canonical Name og deretter velge Open Location in Google Maps.

Geotagging av bilder

Hvis ikke du har noen bilder med denne informasjon kan du bruke Adobe Lightroom Classic til å geotagge dine egne bilder – les mer i vår guide, eller du kan bruke søkeordene sample geotagged photos i Google og laste ned bilder for å se hvordan dette fungerer.

Kilde: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *