Mannen bak «tidenes beste» kamera

Er du en fotoentusiast og ikke hørt om Oskar Barnack? Da kan du i dag stifte bekjentskap med en skikkelig kameragründer.

Les også: Kamera-bonanza

På denne siden finner du en video som forteller historien om mannen som står bak kanskje mest kjente kamera, nemlig Leica.

Hvem var egentlig Oskar Barnack?

Oskar Barnack ledet utviklingen av kameraselskapet Leitz i Wetzlar i Tyskland mellom 1913 og 1914. Han var drivkraften bak utviklingen av det første 35mm kameraet som ble markedsført mot et bredere lag av befolkningen.

Bilde: Wikipedia

På grunn av 1. verdenskrig ble ikke det første kameraet fra Leica lansert før 1925. Oskar Barnack tok en risiko med lansering av kameraet på denne tiden, fordi Tyskland var i en økonomisk resesjon.

Leica ble imidlertid en kjempesuksess. Året 1933 hadde Leica solgt 100 000 kameraer.

Kameraer på denne tiden var som regel store og upraktiske. Det Oskar Barnack gjorde var å lage en prototype av et kamera som var mer praktisk, men som samtidig ga bilder av høy kvalitet.

The inventor of Leica

I denne korte videoen får vi vite mer om mannen bak Leica-kameraet. Det var dette kameraet som var begynnelsen på en ny era innen fotografi. Kameraet var såpass lett og lite at folk kunne ta bilder av det de så rundt seg og bildene hadde høy kvalitet.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Status i dag

Hvordan er statusen for Leica-kameraer i dag? Er dette kameraet fortsatt aktuelt? Det korte svaret er: I aller høyeste grad. Det går et rykte om at Leica-kamera er såpass dyre at de ikke er rettet mot mannen i gata. Dette ryktet er kun delvis sant.

Mange av Leica-kameraene er riktignok svært dyre, men den rimeligste vi fant koster 10 000 NOK. For noen år siden kunne du få Leica Sofort for 3 000 NOK, men den er ikke tilgjengelig lenger. Her er en liste over populære Leica-modeller:

Kilde: Petapixel.com, iso1200.com, Wikipedia

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *