Fotorevolusjonen som uteble

Et nytt objektiv skal gjøre det mulig å ta bilder og fokusere etter at bildene er tatt.

Les også: Fotorevolusjon fra Tyskland

Lytro prøvde seg på noe lignende for noen år siden, men dette kameraet ble en fiasko, blant annet fordi verden rett og slett ikke var klar for denne revolusjonen. Lytro ble senere solgt til Google, men de klarte heller ikke å lage noe markedet ville ha.

Nytt forsøk

Det tyske selskapet K|Lens satte nylig i gang planer om å lansere nytt objektiv. Selskapet hevder at dette objektet er verdens først såkalt Light Field-objektiv.

Kickstarter

Det ble i første omgang satt i gang en såkalt Kickstarter-kampanje. Hensikten var å samle inn penger før produksjonen startet. Kickstarter er et selskap som har som oppgave å hente enn penger for kreative prosjekter.

K|Lens skal ha samlet inn rundt 200 000 euro (ca 2 millioner norske kroner) og selskapet bak objektivet hadde planer om å produsere 95 enheter for personer som hadde lagt inn penger i Kickstarter-kampanjen.

Kansellert

Nå er Kickstarter-kampanjen kansellert. Grunnen skal være manglende penger for produksjonen. Det har ikke manglet på innovasjon, men markedet er rett og slett ikke klart for revolusjonen. Kunder som har gitt penger til dette prosjektet skal få pengene tilbake.

Det er mange som er kritiske til Kickstarter. De bidrar til at det hentes inn penger til «håpløse» prosjekter, tilsynelatende uten å gjøre markedsundersøkelser først. Mange mener dette kan defineres som svindel.

Kilde: dpreview.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *