Bildet som endret verden

Det første bildet som ble tatt av jorden fra verdensrommet er et av de mest ikoniske bildene som finnes. Det er 53 år siden bildet ble tatt.

Les også: Historiske bilder

«Jordoppgang»

Bildet ble tatt av astronaut Bill Anders 24. desember 1968 og ble tatt da Apollo 8 gikk i en bane rundt månen. Bildet ble tatt på et spesialbygd Hasselblad 500 EL kamera på en Kodak Ektachrome film. Objektivet som ble brukt var et 250 mm med en hastighet på 1/250 og blenderåpning på f/11.

Bildet er på en ekslusiv liste over fotografier som har hatt størst innflytelse på verden – «The Most Influential Images of All Time» – du finner bildene på 100photos.time.com – du kan klikke først på «VIEW BY DATE» og kan deretter bla deg frem til 1968.

Video som gjengir øyeblikket

Nå er det blitt laget en video som viser hvordan astronautene opplevde den unike «jordoppgangen». Videoen er basert på data fra romfartøyet og på bildene som astronautene tok. Du hører også autentiske samtaler mellom astronautene mens de tar bildene. Bildene som ble tatt av jordoppgangen var visstnok ikke planlagt – utsikten ble overrasket av astronautene mens de tok de ikoniske bildene.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *