Tips for høstfotografi

Høsten er på mange måter den beste tiden for å ta bilder.

Les også: Slik blir du bedre fotograf

Det er fargene som dominerer og løvene som faller ned på bakken gir fantastiske muligheter for spennende motiver. På denne siden får du en rekke tips om fotografi på høsten.

Golden Hour

Det første tipset gjelder egentlig om alle årstider. Golden Hour betyr et tidspunkt om morgenen og om kvelden når det er spesielle fotogeniske lysforhold.

Det finnes apper som kan brukes til å finne ut når på døgnet som har det beste lyset for foto.

  • Exsate Golden Hour er en app som forteller deg når på døgnet det er best lysforhold for fotografering. Appen gir deg blant annet informasjon om soloppgang og solnedgang. Du får også vite klokkeslettet for den gylne timen – på denne tiden er de beste lysforholdene for fotografering. Denne appen finnes både for iOS og Android.

  • The Photographer’s Ephemeris (TPE) er en app som kan hjelpe deg å planlegge fotografering utendørs. Det denne appen gjør er å regne ut hvor lysforholdene er best for foto. Den finnes både for iOS, Android, Mac og Windows – du kan laste den ned fra denne siden. Denne appen er ikke gratis (prisen er 109 NOK).

  • Photopills er et verktøy med flere apper i ett som kan blant annet brukes til å planlegge fototur på et bestemt sted. Tilgjengelig for både iPhone, iPad og Android. Denne appen er ikke gratis (prisen er 119 NOK)

Følg lyset

Motivene endrer seg hele tiden. Vær oppmerksom på hvordan lyset påvirker motivene. Det kan være lurt å vente på det rette øyeblikket. Du bør imidlertid unngå direkte sollys.

Skogen

Skogen byr på fantastisk variasjon i farger og komposisjon. Ikke glem å prøve alle mulige vinkler både opp og ned og på skrå.

Tåke

Tåke er en fantastisk kombinasjon med høstfargene. Les mer om tåke-foto i vår guide.

Svart/hvitt

Selv om fargene er fantastiske på høsten kan svart/hvite-bilder også være fantastiske – svart/hvitt skaper ofte en stemning som fargebilder ikke klarer.

Les også: Facebook-gruppe for svart/hvitt-foto

Kilder: petapixel.com, capturelandscapes.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *