Google Foto for deg som deler mange bilder

Google Foto er en tjeneste for deg som tar mange bilder og som er mindre opptatt av avansert redigering av bildene.

Les også: Fotoapper for alle nivåer

Liker du å ta mange bilder og dele disse på nettet med venner og kjente, da er Google Foto laget for deg.

Google Foto

Adressen er photos.google.com. Google tilbyr også apper for Android og iOS, som gjør det enkelt å bruke tjenesten på mobil og nettbrett, altså i tillegg til en PC.

Du må registrere deg (photos.google.com) for å ta i bruk tjenesten, men bruker du allerede Gmail eller en annen Google-tjeneste, er du allerede registrert.

Nyheter i mars 2022

Google har lanser en rekke nyheter i Google Foto-appen. Det skal være enklere å organisere og finne bilder. Fanen for deling av bilder er blitt enklere. Du finner detaljene på blog.google.

15 GB er gratis

Du får 15 GB lagringsplass med gratiskontoen. Prisen for 100 GB lagringsplass er 17 NOK per måned og prisen for 200 GB er 29 NOK per måned. Du finner en oversikt over prisene på google.com (krever innlogging). Du får en oversikt over din lagringskvote på google.com/settings/storage.

Hvorfor bruke Google Foto?

Google Foto er først og fremst laget for deg som tar mange bilder, som på en enkel og rask måte kan dele ut bildene på nettet.

Les også: Den store Lightroom-guiden

Google Foto er imidlertid ikke laget for fotografer som er opptatt av høy bildekvalitet og mulighet for avansert redigering. Da passer det bedre med for eksempel Adobe Lightroom.

Les også: Jottacloud

Jottacloud er et norsk alternativ for deg som kunne tenke deg å betale for ubegrenset lagringsplass mot rimelig betaling. Les mer i vår artikkel

Hva er Google Bilder og Foto?

Google har tidligere skapt forvirring med navnene Google Bilder og Google Foto, men nå brukes kun Google Foto for både lagringstjenesten og appen som kan brukes til å overføre bilder til lagringstjenesten. Nå brukes altså kun Google Foto for begge funksjonene.

Last ned Google Foto-app

Du kan bruke Google Foto til å overføre bildene dine til nettskyen – last ned appen fra photos.google.com/apps.

Google Foto på nettet

Dette er noen valgene i Google Foto-grensesnittet i webutgaven. Du får tilgang til disse på venstre siden i grensesnittet:

  • Bilder
    Dette er visning av selve bildene.

  • Album
    Oversikt over dine bildesamlinger, det vil si kollasjer, animasjoner og filmer. Her kan du opprette nye fotoalbum

  • Deling
    Her har du en mulighet til å dele bilder. Les mer om deling på google.com.

Rediger bildene

Google Foto leveres med grunnleggende redigeringsfunksjoner. Du finner en veiledning for redigering på google.com.

Sikkerhetskopiering

Du har muligheten til å sikkerhetskopiere Google Foto-bildene. Dette kan du gjøre med egne verktøy for mobil, nettbrett og PC. Du finner disse verktøyene på photos.google.com/apps. Les mer om sikkerhetskopiering av bilder på google.com.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *