Verdens første digitalkamera

Det er vanskelig i dag i tenke seg verden uten digitalkameraer. Det er nå over 40 år siden det første digitalkameraet så dagens lys.

Les også: Tidenes første fotografier

Oppfinneren

Det er Steven Sasson som anses å være oppfinneren av verdens første digitalkamera i 1975. Sasson var ansatt hos Kodak og i 1974 fikk han i oppgave av Kodak å undersøke bildebehandling med en såkalte CCD-enhet («Charge-Coupled Devices»). CCD er en type elektronisk halvlederbrikke.

Første digitalkameraet

Sasson utviklet enheten videre slik at den kunne selv ta og registrere digitale bilder. I 1975 tok han det som anses å være verdens første bildet med et digitalkamera. Kameraet hadde en oppløsning på 0,01 megapiksler og det tok 23 sekunder å registrere bildet på en kassett. Resten er historie.

Les også: Kamera-bonanza

Dette skjedde før datamaskiner og internett ble allemannseie og derfor var verden ikke helt klar for denne teknologien før flere år senere.

For ordens skyld, dette er ikke det første digitale bildet. Det første digitale bildet ble skannet i 1957 av Russell Kirsch, altså 20 år tidligere. Les mer i vår artikkel.

Video: Steven Sasson

Steven Sasson fortseller om sin oppfinnelse:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *