Gratis app for portretter

Fotoappen digiKam er gratis og basert på åpen kildekode – den kan brukes til å organisere og redigere bilder, men den satser spesielt på portretter.

Les også: Fotoapper for alle nivåer

digiKam 7.3.0

Versjon 7.3.0 er nå klar for nedlasting. Appen kan brukes til å redigere bilder, men den satser spesielt på portretter. Appen kan håndtere store mengder bilder.

Blant nyhetene i versjon 7.3.0 er støtte for ExifTool som kan brukes til å behandle metadata, altså forskjellig informasjon om et bilde.

Det kan nevnes at appen støtter raw-filer fra flere kameraer – du finner en liste over kameraer som støttes på libraw.org.

Du finner detaljene på digikam.org

Last ned og bruk

Du finner digiKam på digikam.org – klikk på Download-knappen og Windows og videre på en ev lenkene under Mirrors – appen er helt gratis.

Vær oppmerksom på at dersom du skal installere denne appen på Windows 10 vil Windows Defender sannsynligvis reagere på den. Windows Defender pleier å stoppe apper som ikke er utviklet av Microsoft. Dette er falsk alarm. Hvis du får opp et vindu med «Windows beskytter PCen» kan klikke på Mer info-lenken og videre klikke på Kjør likevel-knappen.

Appen skanner datamaskinen for bilder. Når skanningen er ferdig får du opp selve programvinduet. Du kan nå ble i bildene fra menyen til venstre. Vær oppmerksom på at det kan ta tid før bildene dukker opp i programvinduet.

Kilde: digikam.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *