Slik blir du bedre fotograf

Ønsker du å bli en bedre fotograf? På denne siden finner du gode råd og tips om hvordan du kan ta bedre bilder.

 • Bruk manuelle innstillinger!
  Du bør absolutt unngå å ta bildene dine på automatiske innstillinger. Du lærer mer av å ta bildene på manuell modus. Du lærer hvordan du bruker blender, lukker og ISO. Les mer om kamerahjulet i vår søsterside Dataporten.

 • Lær å bruke histogram
  Et histogram er et fantastisk verktøy som forteller deg mye om bildene dine. Et histogram forteller deg om et bilde er «bra» eller «dårlig», det vil si rent teknisk. Du skal ikke bruke histogram bokstavlig, men det kan absolutt gi deg en ide om kvaliteten på et bilde. Les mer i vår guide.
 • Slik klarer du å ta bildene dine i fokus
  Det finnes selvfølgelig flere unntakk fra denne regelen, men de fleste av oss liker at motivet er i fokus. Det kan ofte være en utfordring å få dette til, men du får gode råd og tips i vår guide.

 • Fotoapper
  Det er også viktig med etterbehandling av bilder. Du finner de beste fotoappene i vår søsterside Dataporten.

 • Fotokurs
  Du kan selvfølgelig ta fotokurs og det finnes ganske mange gratis på nettet. Du finner rekke fotokurs i vår artikkel. Vi anbefaler også kamera-simulator – les mer i vår søsterside Dataporten for å lære om samspillet mellom blender, lukker og ISO.

 • Del bildene dine for å få reaksjoner
  Det kan være nyttig å dele bildene dine på sosiale medier, spesielt på tjenester som er tilrettelagt for fotografer, for eksempel Flickr og 500px.. Fordelen er at du kan få reaksjoner bildene – dette er både lærerikt og inspirerende. Les mer i vår søsterside Dataporten.

 • Ta masse bilder!
  Det siste tipset er kanskje det viktigste. Jo flere bilder du tar jo mer lærer du. Du lærer av dine feil og blir inspirert når du lykkes med å ta gode bilder. Øvelse gjør mester! En måte å gjøre dette på er å starte en 365-fotoutfordring, det vil si å ta minst ett bilde hver dag i ett år. Dette er noe som krever disiplin, men kan være svært inspirerende for deg som brenner for fotografi. Les mer i vår søsterside Dataporten.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *